, 2021/8/6

Ez a fűszeres, vajas, citrusos étel egy régimódi klasszikus. Remekül illik egy elegáns vacsorához, de ugyanolyan jó, ha szorít az idő.

garnélarákos scampi

Ezt a klasszikus olasz tésztát kevesebb idő alatt elkészítheted, mint amennyi idő alatt a kiszállítás megérkezik.

4 adag

Elkészítési idő: 0 óra 15 perc

Főzési idő: 0 óra 20 perc

Teljes idő: 0 óra 35 perc

Összetevők

1 font. nagy garnélarák, meghámozva és kibelezve

Kosher só és frissen őrölt fekete bors

1 font garnélarák

fettuccini

1/2 rúd (4 evőkanál) sótlan vaj, szobahőmérsékleten, elosztva

7 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1/2 c. száraz fehérbor, például Sauvignon Blanc

1 tk. finomra reszelt citromhéj, plusz 1/2 csésze citromlé (kb. 2 citromból)

1 teáskanál törött pirospaprika

Apróra vágott friss petrezselyem, a díszítéshez

Útmutató

A garnélarákot törölje szárazra, majd sózza meg.

Főzzük a tésztát al dente-re, általában 1-2 perccel rövidebb ideig, mint a csomagoláson szereplő utasítás. Tartalékoljon 1/2 csésze tésztavizet, majd szűrje le.

Közben egy nagy serpenyőben, közepes lángon olvasszunk meg 2 evőkanál vajat. Adja hozzá a fokhagymát, és időnként megkeverve süsse 1-2 percig, amíg illatos nem lesz. Adjuk hozzá a garnélarákot, és időnként megkeverve főzzük, amíg átfő, 3-5 percig.

Csökkentsük a hőfokot közepesen alacsonyra. Adjuk hozzá a bort, a citromhéjat és -levet, valamint a pirospaprikát. Pároljuk, időnként megkeverve, amíg a mártás sűrűsödni kezd, 1-2 percig.

Adjuk hozzá a fettuccinit, a maradék 2 evőkanál vajat és 1 evőkanál tartalék tésztavizet. Keverés közben addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik és elkezdi bevonni a tésztát (ha szükséges, adjunk hozzá egyszerre 1 evőkanálnyi további tésztavizet, hogy segítsük a mártás elkészülését). Tálaljuk petrezselyemmel és fekete borssal díszítve.