, 2021/8/10
Az avokádó tele van egyszeresen telítetlen zsírokkal, amelyek segítenek csökkenteni a gyulladást, és segítenek abban, hogy hosszabb ideig jóllakottnak érezd magad.
Cal/Szerv: 454
Adagok: 1,5 dl: 4
Elkészítési idő: 0 óra 20 perc
Teljes idő: 0 óra 20 perc
Hozzávalók
1 teáskanál őrölt kömény
1/2 teáskanál fokhagymapor
1/4 teáskanál chipotle chilipor
Kosher só
bors
1 evőkanál olívaolaj
2 nagy csont nélküli, bőr nélküli csirkemell
4 közepes retek
2 újhagyma
1 nagy avokádó
1/4 c. gránátalma magok
1 evőkanál friss lime leve
1/2 cs. friss korianderlevél
8 kis lisztes tortilla
tejföl
Útmutató
Melegítsük fel a sütőt 425 fokra. Béleljünk ki egy peremezett sütőlapot fóliával. Egy kis tálban keverjük össze a köményt, a fokhagymát, a chiliport és 1/2 teáskanál sót.
Melegítsük fel az olajat egy közepes serpenyőben közepes lángon. Fűszerezze a csirkét a fűszerkeverékkel, és süsse barnára, oldalanként 2-3 percig. Tegye át a csirkét a sütőlapra, és süsse 8-10 percig, amíg átsül.
Közben egy közepes tálban óvatosan forgassa össze a retket, a mogyoróhagymát, az avokádót, a gránátalmamagot, a lime levét, valamint 1/4 teáskanál sót és borsot; forgassa bele a koriandert.
A csirkét 1/4 hüvelyk vastagságú darabokra szeleteljük. Töltse meg a tortillákat a csirkével, és hintse meg a gránátalmás salsával. Tálaljuk tejföllel, ha szükséges.