, 2021/8/10

Az avokádó tele van egyszeresen telítetlen zsírokkal, amelyek segítenek csökkenteni a gyulladást, és segítenek abban, hogy hosszabb ideig jóllakottnak érezd magad.

fűszeres csirke

Cal/Szerv: 454

Adagok: 1,5 dl: 4

Elkészítési idő: 0 óra 20 perc

Teljes idő: 0 óra 20 perc

Hozzávalók

1 teáskanál őrölt kömény

1/2 teáskanál fokhagymapor

1/4 teáskanál chipotle chilipor

Kosher só

bors

1 evőkanál olívaolaj

2 nagy csont nélküli, bőr nélküli csirkemell

4 közepes retek

2 újhagyma

1 nagy avokádó

1/4 c. gránátalma magok

1 evőkanál friss lime leve

1/2 cs. friss korianderlevél

8 kis lisztes tortilla

tejföl

Útmutató

Melegítsük fel a sütőt 425 fokra. Béleljünk ki egy peremezett sütőlapot fóliával. Egy kis tálban keverjük össze a köményt, a fokhagymát, a chiliport és 1/2 teáskanál sót.

Melegítsük fel az olajat egy közepes serpenyőben közepes lángon. Fűszerezze a csirkét a fűszerkeverékkel, és süsse barnára, oldalanként 2-3 percig. Tegye át a csirkét a sütőlapra, és süsse 8-10 percig, amíg átsül.

Közben egy közepes tálban óvatosan forgassa össze a retket, a mogyoróhagymát, az avokádót, a gránátalmamagot, a lime levét, valamint 1/4 teáskanál sót és borsot; forgassa bele a koriandert.

A csirkét 1/4 hüvelyk vastagságú darabokra szeleteljük. Töltse meg a tortillákat a csirkével, és hintse meg a gránátalmás salsával. Tálaljuk tejföllel, ha szükséges.