, 2021/8/6

Ez a végső kényelmi étel a legjobb módja a maradék rizs felhasználásának.

sült rizs

Hozzáadás: A rizs elkészítése: 1: 4 - 6 adag

Elkészítési idő: 0 óra 20 perc

Teljes idő: 0 óra 20 perc

Összetevők

2 evőkanál repceolaj

2 nagy tojás, felvert

3 szelet szalonna, kockára vágva

1/2 piros paprika, kockára vágva

3 újhagyma, apróra vágva, a fehér és a zöld színt elválasztva

2 közepes vagy 3 kisebb sárgarépa, kockára vágva

3 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 evőkanál darált friss gyömbér

1/2 c. fagyasztott borsó, felolvasztva

4 c. főtt rizs

3 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál szezámolaj, plusz még több ízlés szerint

Útmutató

Melegítsük fel a repceolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a tojásokat, és kevergetve főzzük, amíg a túró világos és habos lesz, 2-3 percig, majd tegyük át egy tányérra. Adjuk hozzá a szalonnát a serpenyőhöz, és süssük ropogósra, 5-6 percig.

Adjuk hozzá a borsot, a fehér mogyoróhagymát és a sárgarépát, és időnként megkeverve főzzük puhára, 5-6 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és főzzük, amíg illatozni kezd, 1-2 percig.

Csökkentsük a hőfokot közepesen alacsonyra, és adjuk hozzá a borsót és a rizst. Főzzük, időnként megkeverve, amíg átmelegszik, 4-5 percig. Forgassuk bele a tojásokat, és fűszerezzük szójaszósszal és szezámolajjal. Azonnal tálaljuk a mogyoróhagyma zöldjével és még több szezámolajjal körítve.

Jó étvágyat.