, 2021/8/6
Ez a végső kényelmi étel a legjobb módja a maradék rizs felhasználásának.
Hozzáadás: A rizs elkészítése: 1: 4 - 6 adag
Elkészítési idő: 0 óra 20 perc
Teljes idő: 0 óra 20 perc
Összetevők
2 evőkanál repceolaj
2 nagy tojás, felvert
3 szelet szalonna, kockára vágva
1/2 piros paprika, kockára vágva
3 újhagyma, apróra vágva, a fehér és a zöld színt elválasztva
2 közepes vagy 3 kisebb sárgarépa, kockára vágva
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 evőkanál darált friss gyömbér
1/2 c. fagyasztott borsó, felolvasztva
4 c. főtt rizs
3 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál szezámolaj, plusz még több ízlés szerint
Útmutató
Melegítsük fel a repceolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a tojásokat, és kevergetve főzzük, amíg a túró világos és habos lesz, 2-3 percig, majd tegyük át egy tányérra. Adjuk hozzá a szalonnát a serpenyőhöz, és süssük ropogósra, 5-6 percig.
Adjuk hozzá a borsot, a fehér mogyoróhagymát és a sárgarépát, és időnként megkeverve főzzük puhára, 5-6 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és főzzük, amíg illatozni kezd, 1-2 percig.
Csökkentsük a hőfokot közepesen alacsonyra, és adjuk hozzá a borsót és a rizst. Főzzük, időnként megkeverve, amíg átmelegszik, 4-5 percig. Forgassuk bele a tojásokat, és fűszerezzük szójaszósszal és szezámolajjal. Azonnal tálaljuk a mogyoróhagyma zöldjével és még több szezámolajjal körítve.
Jó étvágyat.