, 2023/2/16
Amikor minden együtt főz, mindenki nyer. A csirke a mártásban fő meg, így ez a legegyszerűbb és legmegnyugtatóbb étel.
Ez az, amiről a hétköznap esti vacsoraálmok szólnak! Elkészitési idő 40 perc, előkészités 15 perc. Összesen 4 adag.
Összetevők
1 1/2 font csont nélküli, bőr nélküli csirkemell
Kosher só
Frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál extra szűz olívaolaj, elosztva
1 kis mogyoróhagyma, kockára vágva
8 oz. bébi bella gomba, szeletelve
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 teáskanál friss kakukkfűlevél
1 teáskanál szárított oregánó
1 c. alacsony nátriumtartalmú csirkeleves
1 1/4 c. fél és fél
Csipetnyi törött pirospaprika pehely
1 (17 unciás) csomag gnocchi
3/4 c. reszelt mozzarella
1/2 c. frissen reszelt parmezán
3 c. csomagolt bébispenót
Útmutató
1. lépés
Fűszerezzük a csirkét mindkét oldalát sóval és borssal. Egy nagy serpenyőben közepes-magas hőfokon hevítsünk fel 1 evőkanál olajat. Adjuk hozzá a csirkét, és süssük aranyszínűre, oldalanként 4 percig. Vegyük ki a serpenyőből.
2. lépés
Csökkentsük a hőfokot közepesre, és adjuk hozzá a maradék 1 evőkanál olajat. Adjuk hozzá a mogyoróhagymát és a gombát, és főzzük aranyszínűre, 5 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát, a kakukkfüvet és az oregánót, és főzzük, amíg illatozni kezd, még 1 percig. Adjuk hozzá a húslevest, és kaparjuk fel a serpenyő alján lévő barna darabkákat, majd lassan adjuk hozzá a fele-fele arányban. Forraljuk fel, és fűszerezzük sóval, borssal és egy csipetnyi pirospaprikapehellyel. Keverjük bele a gnocchit, és tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe. Hagyjuk párolódni, amíg a csirke átsül és a belső hőmérséklete eléri a 165°-ot, 8-10 percig, időnként megkeverve. Vegye ki a csirkét a serpenyőből.
3. lépés
Adjuk hozzá a sajtokat, és keverjük, amíg megolvadnak, majd adjuk hozzá a spenótot, és keverjük, amíg megfonnyad.
4. lépés
Szeleteljük fel a csirkét, és tegyük vissza a serpenyőbe. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.