, 2021/8/9
Imádjuk ezt az ízletes változatot a jól bevált steak és burgonya vacsorához. Nemcsak gyors vacsoraötlet, de az egész családot is kielégíti.
Ez a kiadós steak vacsora tökéletes egy gyors hétköznap esti vacsorához.
4 adag
Teljes idő: 0 óra 30 perc
Hozzávalók
1 1/2 font. Yukon arany burgonya, meghámozva és 2 hüvelykes darabokra vágva
Kosher só és frissen őrölt fekete bors
1 c. friss vagy fagyasztott borsó
2 tk. citromhéj plusz 2 evőkanál citromlé
3 evőkanál citrom olívaolaj, elosztva
2 (3/4 hüvelyk vastagságú) csík steak (összesen kb. 1 1/2 font)
2 kis mogyoróhagyma, vékonyan felszeletelve
1/2 c. száraz fehérbor
1 1/2 evőkanál sótlan vaj
Útmutató
Tegyük a burgonyát egy nagy fazékba; fedjük le hideg sós vízzel. Forraljuk fel, csökkentsük a hőfokot, és főzzük puhára, 15-18 percig, a főzés utolsó 3 percében adjuk hozzá a borsót. Szűrjük le, és tegyük vissza a zöldségeket a fazékba. Adjuk hozzá a citromhéjat és -levet, valamint 2 evőkanál olajat; pürésítsük. Sóval és borssal fűszerezzük.
Közben egy nagy serpenyőben közepes-magas hőfokon melegítsük fel a maradék evőkanál olajat. Fűszerezze a steaket sóval és borssal. Süssük a kívánt átsütési fokig, oldalanként 3-5 percig, ha közepesen átsült. Szeletelés előtt tegye át a steaket vágódeszkára, és hagyja pihenni 5 percig; tegye félre a serpenyőt.
Csökkentse a hőfokot közepesre. Adja hozzá a mogyoróhagymát a fenntartott serpenyőbe; főzze időnként megkeverve, amíg megpuhul, 2-4 percig. Adja hozzá a bort és 1/4 csésze vizet. Főzzük, fakanállal felkaparva a megbarnult részeket, amíg a folyadék a felére csökken, 4-6 percig; vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a vajat, és forgassuk meg a serpenyőt, hogy megolvadjon; keverjük bele a vágódeszkán lévő szaftot. Sóval és borssal fűszerezzük. Tálalja a steaket a mártással és a burgonyával körítve.