, 2022/7/6
Évekig nem találtam olyan brownie receptet, ami megfelelt volna az elvárásaimnak. Bármikor, amikor házi brownie-t készítettem, azt akartam, hogy olyan legyen, mint amilyet gyerekkoromban ettem - szuper fuddy, nedves és csokoládés, ropogós széllel és repedezett tetejű.
De az a helyzet, hogy ezek a brownie-k nem recept alapján készültek. Mindig dobozból készítettük őket. Manapság már inkább házilag sütök, de egyetlen kipróbált brownie-recept sem tudott felnőni a gyerekkorom csokoládés brownie-ihoz.
A legjobb Brownie recept
Összetevők
1 1/2 csésze kristálycukor*
3/4 csésze általános liszt
2/3 csésze kakaópor, szitálva, ha darabos
1/2 csésze porcukor, szitálva, ha darabos
1/2 csésze étcsokoládéforgács
3/4 teáskanál tengeri só
2 nagy tojás
1/2 csésze repceolaj vagy extra szűz olívaolaj**
2 evőkanál víz
1/2 teáskanál vanília
Utmutatás
Melegítsük elő a sütőt 325°F-ra. Egy 8x8-as sütőedényt (ne 9x9-es tálat, mert akkor a brownie-k túlsülnek) enyhén permetezzünk be főzőspray-vel, és béleljük ki pergamenpapírral. Fújja be a pergamenpapírt.
Egy közepes tálban keverd össze a cukrot, a lisztet, a kakaóport, a porcukrot, a csokoládéforgácsot és a sót.
Egy nagy tálban keverd össze a tojásokat, az olívaolajat, a vizet és a vaníliát.
Szórjuk a száraz keveréket a nedves keverékre, és keverjük össze, amíg éppen csak össze nem áll.
Öntsd a tésztát az előkészített formába (sűrű lesz - ez nem baj), és egy spatula segítségével simítsd el a tetejét. Süssük 40-48 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóból csak néhány morzsát nem szedünk ki (megjegyzés: jobb, ha hamarabb kivesszük a brownie-kat, mintha túl sokáig hagyjuk bent). Szeletelés előtt teljesen kihűtjük. Légmentesen záródó edényben, szobahőmérsékleten tárolva akár 3 napig is eltartható. Ezek a sütemények jól fagyaszthatók!
Csokoládé Brownie
"A finom, ragacsos csokoládés brownie-t frissen a sütőből, vagy desszertként egy púpozott tejszínhabbal is fogyaszthatod."
Hozzávalók
250 g Tararua vaj
½ csésze kakaópor
1 ½ csésze Chelsea fehér cukor
4 tojás
1 teáskanál vanília esszencia
1 csésze Edmonds Standard minőségű liszt
1 teáskanál Edmonds sütőpor
Módszer
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Béleljünk ki egy 18 x 28 cm-es piskótatekercsformát sütőpapírral.
Olvasszuk fel a Tararua vajat egy akkora serpenyőben, hogy az összes hozzávalót bele tudjuk keverni. Keverd bele a kakaót, vedd le a tűzről, és keverd bele a Chelsea fehér cukrot.
Adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük jól össze, majd adjuk hozzá a vaníliaesszenciát. Szitáljuk bele az Edmonds Standard Grade lisztet és az Edmonds sütőport, és keverjük össze. Öntsd az előkészített formába.
Süssük 25-30 percig, vagy amíg a brownie enyhén megérintve visszahúzódik.
Tippek
Egy kis extra élvezetért adj a tésztához csokoládéforgácsot vagy durvára vágott csokoládét sütés előtt.
Tökéletes csokoládé brownie
Ez a legtökéletesebb csokoládés brownie receptünk. Ez minden, amit egy brownie-tól elvársz - telt, sötét és csokoládés. Tálald ezeket a brownie-kat melegen egy gombóc vaníliafagyival, és megérted, mi a boldogság.
Hozzávalók
225 g/8 uncia vaj (lehetőleg sótlan)
450 g porcukor
140g/5oz étcsokoládé, darabokra törve
5 szabadon tartott közepes méretű tojás
110g/4oz sima liszt
55g/2oz kakaópor
Recept tippekHow-to-videók
Módszer
Melegítsük fel a sütőt 190C/170C ventilátor/Gas 5-re. Egy 20x30cm/8x12in sütőformát béleljünk ki sütőpapírral.
Óvatosan olvasszuk fel a vajat és a cukrot egy nagy serpenyőben. Ha megolvadt, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a csokoládét. Keverjük, amíg megolvad.
Verd bele a tojásokat, majd keverd bele a lisztet és a kakaóport.
Öntsd a brownie-tésztát az előkészített formába, és süsd 30-35 percig, vagy amíg a brownie teteje éppen csak megszilárdul, de a közepén még van egy enyhe hullámzás.
Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni a formában. A brownie-kat 5 cm-es négyzetekre vágjuk, amikor még éppen csak melegek, vagy teljesen kihűltek.