, 2021/8/10

Itt nincs unalmas mezclun: Fekete szemű borsó és grillezett zöldhagyma ad déli hangulatot.

 tök saláta

6 adag

Elkészítési idő: 0 óra 20 perc

Teljes idő: 0 óra 25 perc

Hozzávalók

1 csokor zöldhagyma

1 teáskanál extra szűz olívaolaj

1/2 c. extra szűz olívaolaj

1/4 c. rizsecet

1 evőkanál dijoni mustár

1 evőkanál méz (lehetőleg Louisiana)

1 font sárga nyári tök

1 db szőlőparadicsom

1 doboz feketeszemű borsó

6 c. rukkola

1 c. jó minőségű ricotta sajt

durva tengeri só

Útmutató

Melegítsünk fel egy nagy grillserpenyőt magas fokozaton. Dobjuk fel a zöldhagymát 1 teáskanál olajjal. Grillezzük 5-6 percig, vagy amíg nagyon megpuhul és elkezd elszenesedni, időnként megforgatva. Tegyük át vágódeszkára, és vékonyan szeleteljük fel.

Közepes tálban keverje össze az ecetet, a mustárt és a mézet; keverje bele a zöldhagymát, 1/2 teáskanál sót és 1/4 teáskanál fekete borsot. Keverés közben csorgassa bele a maradék 1/2 csésze olajat; tegye félre.

Mandolin, zöldséghámozó vagy éles szakácskés segítségével nagyon vékonyan szeletelje fel a tököt szalagokra. Nagy tálban forgassa össze a tököt a paradicsommal, a borsóval és a vinaigrette felével, amíg jól bevonja. Kóstolja meg, és ha szükséges, adjon hozzá még vinaigrette-et.

Osszuk el a rukkolát 6 tányéron; a tetejére tegyük a tökös keveréket és egy nagy adag ricottát. Locsoljuk meg olívaolajjal, és ízlés szerint díszítsük durva sóval és fekete borssal.