, 2022/7/1

A tökéletesen kiegyensúlyozott Avocado Crema bársonyosan sima textúrájú, és szinte minden recepthez jól párosítható. Ez a krémes mártás könnyed és frissítő helyettesítője a tejfölnek vagy az avokádószeleteknek. Fokhagymával, korianderrel és lime-mal enyhén fűszerezve, minden falatnak pikáns és karakteres ízt kölcsönöz!

avocado cream

Mindössze egy turmixgépre vagy konyhai robotgépre és 5 percre van szükséged egy adag elkészítéséhez. Csepegtesse enchiladas vagy taco tetejére, tálalja quesadilla mártogatósnak, vagy használja krémes salátaöntetként. Ez a crema recept annyira sokoldalú, hogy mindig szeretne egy adagot készenlétben tartani a hűtőben!

Mi az az avokádó crema?

Ez a recept a hagyományos mexikói crema egyfajta játéka, amely a tejföl ízletes és pikáns helyettesítője. Az író és a tejszín helyett az avokádó teszi ezt a receptet természetesen krémesebbé, és sokkal könnyedebb és frissebb ízűvé. Végül a crema enyhén fűszerezett és kiegyensúlyozott friss fokhagymával, korianderrel, lime-lével és tejföllel.

Szükséges összetevők

Ez a mártás annyira finom, hogy azt fogod hinni, nem csak egy maréknyi hozzávaló kell hozzá. A következőkre van szükséged a recept elkészítéséhez:

Avokádó - Ettől lesz a crema szuper vajas, krémes és sima. Hiszen az avokádó a természet vaja!

Koriander - Nem kötelező, ha nem a te ízlésed.

Tejföl - Ez egy kellemes ízvilágot ad, amely segít lehűteni a fűszeres vagy pikáns ételek forróságát.

Kóser só - Segít kihozni az összes ízt.

Lime juice - Használjon palackozott vagy friss lime-ot. A citrusfélék íze egyensúlyt hoz a tejföl és az avokádó keverékébe.

Fokhagyma - Mert fokhagymából sosem lehet elég. A friss a legjobb, de nyugodtan használjon fokhagymaport, ha csak az van.

Az avokádókrémet konyhai robotgépben pürésítjük.

Hogyan készítsük el

Turmixolj össze mindent: Tedd az összes hozzávalót egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe, és turmixold simára.

Készen áll a tálalásra: Töltsd át a crema-t egy üvegbe vagy egy nyomkodható üvegbe, és azonnal tálald, vagy fedd le, és tedd hűtőbe, amíg készen állsz a tálalásra.

Tippek és trükkök

Ha a crema túl sűrű, keverj bele egyszerre 1 evőkanál vizet, amíg eléri a kívánt állagot.

Ha a crema túl híg, keverj bele egyszerre egy másik fél avokádót vagy egy evőkanál tejfölt, amíg el nem éri a kívánt állagot.

Néhány órát vagy egy éjszakát a hűtőben hagyhatod állni, hogy az ízek összeérjenek és megismerjék egymást.

Nincs kedved avokádóhoz? Helyettesítőként imádni fogod a krémes korianderes lime dresszingemet.

Avokádó krémmártás

Avokádó szósz

Ha szereted a guacamole-t, de időnként szükséged van valami lágyabb állagúra, akkor az Avokádó krémszósz a megfelelő recept. Kicsit emlékeztet arra az ízre, amit akkor kapsz, amikor a guacamole keveredik a tejföllel egy burritóban vagy tacóban. Fanyar, sima és gazdag anélkül, hogy nehéz lenne, az avokádókrémes szósz az egyik új kedvencem. Jól párosítható mexikói és délnyugati ízekkel, valamint szinte bármilyen hússal. A tetejére csepegtetve vagy mártogatós mártásként használva, nincs határa annak, hogy hányféleképpen tálalhatod ezt az avokádókrémes mártást.

Avokádó krém szósz recept

Tegyük az avokádót, a joghurtot, a fokhagymát és a lime levét a turmixgépbe. Addig dolgozzuk, amíg teljesen sima nem lesz. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Tegyük át egy tálalóedénybe, és azonnal tálaljuk, vagy fedjük le szorosan, nyomjunk műanyag fóliát a szósz felszínére, mielőtt légmentesen lefednénk.

A mártás akár 48 órán át is eláll a hűtőszekrényben, ha ennyi ideig eláll.

Avokádó krémmártás

Hozzávalók

2 nagy érett avokádó félbevágva és kimagozva

1 csésze görög joghurt vagy tejföl

2 nagy gerezd fokhagyma apróra vágva

2 lime leve körülbelül 3-4 evőkanálnyi mennyiségben

1/4 - 1/2 teáskanál kóser só, ízlés szerint állítsa be

1/8 teáskanál frissen őrölt fekete bors

Útmutató

Tegyük az avokádót, a joghurtot, a fokhagymát és a lime levét a turmixgépbe. Addig dolgozzuk, amíg teljesen sima nem lesz. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.

Tegyük át egy tálalóedénybe, és azonnal tálaljuk, vagy fedjük le szorosan, nyomjunk műanyag fóliát a szósz felszínére, mielőtt légmentesen lefednénk.

A mártás akár 48 órán át is eláll a hűtőszekrényben, ha ennyi ideig eláll. Jó étvágyat!

Krémes avokádó dip

Figyelmeztetés: A héten minden étkezéshez ezt az avokádó mártást fogod kérni. Én megszállottja vagyok, és szerintem te is az leszel! Az érett avokádónak köszönhetően zamatosan krémes, és tele van friss lime, koriander és jalapeño ízzel. A guacamoléhoz hasonlóan ezt is tálalhatod party-dippként chipsekkel, vagy bármilyen távolról is mexikói jellegű ételre kenheted. Az avokádódipet hígíthatod is, így inkább mártássá válik, amelyet nachóra és más ételekre csöpögtethetsz.

Én kézzel készítem a guacamole-t a legjobb textúra érdekében, de ez a krémes mártogatós hihetetlenül könnyen elkészíthető konyhai robotgépben vagy turmixgépben. Csak dobj néhány alapanyagot a választott gépedbe, és turmixold össze őket. Az avokádódísz öt perc alatt kész, az elejétől a végéig. A boltban kapható krémes mártogatósokkal ellentétben ez az avokádómártás egészséges, növényi alapanyagokból készül. Ez egy olyan mártogatós, amiben jól érezheted magad!

Összetevők

2 nagy avokádó, félbevágva és kimagozva

½ csésze enyhén csomagolt friss koriander (néhány szár nem árt)

⅓ csésze lime leve (körülbelül 2 ½ lime-ból)

1 kis jalapeño, magok és bordák eltávolítva, durvára vágva

2 evőkanál víz, szükség szerint több a hígításhoz.

½ teáskanál finom tengeri só

Útmutató

Egy kanál segítségével kanalazzuk az avokádó húsát egy konyhai robotgépbe vagy turmixgépbe. Adjuk hozzá a koriandert, a lime levét, a jalapeñót, a vizet és a sót.

Feldolgozzuk, szükség szerint megállva, hogy lekaparjuk az oldalát, amíg a mártás sima és krémes nem lesz. (Ha a keverék nem akar turmixolni, szükség szerint adjunk hozzá további vizet 1 evőkanálnyi adagokban).

Ha hígabb, csöpögősebb mártást szeretnél, adj hozzá vizet 1 evőkanálnyi adagokban, amíg el nem éri a kívánt állagot. Kóstold meg, és adj hozzá több sót, ha nem elég ízletes.

Az avokádómártást tegyük át egy kis tálba. Ez a mártás lefedve a hűtőszekrényben kb. 4 napig eláll.

Avokádó receptek

Amikor az avokádóval való főzésről van szó, szórakoztató lehet a guacamole dobozon kívül gondolkodni az Avokádós csirkesalátával, a Bacon-avokádós paradicsomos tésztasalátával és ezzel a finom friss kukoricadippel baconnel és avokádóval. Szeretem az avokádót a gyümölcsturmixokban is, mint például ebben az alma-avokádó-banán-szőlő smoothie-ban, amelyet néhány évvel ezelőtt megosztottam. Az avokádóval a turmixok krémesek és gazdagok lehetnek anélkül, hogy egyáltalán avokádós ízt adnánk hozzá.