, 2021/8/6
Készítsd el ezt az elegáns, egyszerű vacsorasalátát kevesebb mint 30 perc alatt!
4 adag
Elkészítési idő: 0 óra 25 perc
Teljes elkészítési idő: 0 óra 30 perc
Hozzávalók
Az öntethez
1/4 c. vörösborecet
1 evőkanál Dijoni mustár
1/2 c. olívaolaj
1 1/2 tk. cukor
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 tk. friss oregánó, apróra vágva
Kosher só és frissen őrölt fekete bors
A salátához
1 fej római kömény, apróra vágva
2 1/2 c. felkockázott grillcsirkemell (kb. 10 oz.)
1/2 közepes uborka, félbevágva és felszeletelve
4 keményre főtt tojás, negyedelve
5 6 uncia cseresznyeparadicsom, félbevágva
1 közepes avokádó, meghámozva és felkockázva
2 3 uncia kéksajt, morzsolva
6, 8 szelet szalonna, főzve
Útmutató
Készítsük el az öntetet: Keverjük össze az ecetet és a mustárt egy tálban. Fokozatosan keverjük bele az olajat, amíg el nem keveredik. Keverjük bele a cukrot, a fokhagymát és az oregánót. Sóval és borssal fűszerezzük.
Készítse el a salátát: Rendezzük el a salátát egy nagy tálon. Tegye a tetejére a csirke, az uborka, a tojás, a paradicsom, az avokádó, a sajt és a szalonna sorait. Locsolja meg az öntettel, és azonnal tálalja.