, 2021/8/8
Vannak napok, amikor csak egy hideg sörre és egy halom szárnyra van szükséged. Egy légsütővel még csak el sem kell menned sehova, hogy beszerezd őket. Ezek a légsütő csirkeszárnyak tökéletes kiegészítői a játéknapi menünek.
De az extra ropogós szárnyak elkészítésének trükkje egy kis előkészítésben rejlik (ha úgy tetszik): Hogy a szárnyak ne ázzanak át, alaposan szárítsd meg őket papírtörlővel, majd dobd meg őket só, bors és egy kis sütőpor keverékében. Ez segít a bőr ropogósra sülni anélkül, hogy a hús túlsülne.
Összetevők
1/2 font. csirkeszárny (8-12 szárny)
1/2 tk. sütőpor
Kosher só és frissen őrölt fekete bors
1/3 c. ketchup
1/2 lime, héja és leve
1/4 tk. Worcestershire szósz
1 evőkanál tiszta juharszirup
1 evőkanál sriracha szósz (nem kötelező)
Útmutató
Melegítsük elő a légsütőt 375°F-ra 1-2 percre. Pat csirkeszárnyak szárazra papírtörlővel. Dobja össze a szárnyakat, a sütőport, a sót és a borsot egy tálban.
Tegye a szárnyakat a légsütőbe, és a serpenyőt félidőben megrázva süsse, amíg a legnagyobb szárny belső hőmérséklete 165ºF-ot mutat, 13-16 percig.
Keverje össze a ketchupot, a lime héját és levét, a Worcestershire-szószt, a juharszirupot és a Srirachát (ha kívánja) egy tálban. Adjuk hozzá a szárnyakat, és forgassuk össze. Azonnal tálaljuk.